Stadgenoot en zes co-makers tekenen vijfjarige samenwerkingsovereenkomst

Amsterdam, 17 april 2023 – De co-makers BILTZ, Coen Hagedoorn Bouwgroep, Logchies renovatie en onderhoud, HEMUBO, Van Wijk Vastgoedonderhoud en Van Wijnen gaan gemiddeld 500 woningen per jaar van woningcorporatie Stadgenoot in Amsterdam verbeteren en verduurzamen. Bij Braak & Bosch in Osdorp –  waar later dit jaar de vastgoedverbetering van start gaat – tekenden Stadgenoot en de zes partners afgelopen vrijdag de vijfjarige samenwerkingsovereenkomst.

 

Met deze overeenkomst bundelen Stadgenoot en de co-makers de capaciteit, kennis en expertise om kwalitatief goede en betaalbare woningen te realiseren. Zij zetten gezamenlijk in op: bewonerstevredenheid, continuïteit, innovatie, duurzaamheid, samenwerken en betaalbaarheid.

 

Investeren in bestaande woningvoorraad

Egbert Dekker, directeur Vastgoed & Ontwikkeling van Stadgenoot licht toe: “Met deze overeenkomst zetten we een belangrijke stap in de vernieuwing van onze portefeuille. De komende vijf jaar investeren we meer dan 300 miljoen euro in projecten die we samen met deze partners doen. We willen ons bezit toekomstbestendig maken. Het verduurzamen van woningen moet ook bijdragen aan de betaalbaarheid van de woningen. Met de hoge energie- en gasprijzen is dat belangrijk voor onze huurders. In de samenwerking is er extra aandacht voor het contact met huurders. Zij moeten zich gezien en gehoord voelen.”

 

Meer betekenen voor huurders en de stad

Met deze samenwerking kan Stadgenoot ook meer voor haar huurders en de stad betekenen. Alle processen kunnen efficiënt worden voorbereid, de corporatie krijgt zo meer voor elkaar. Bijkomend voordeel is dat projecten voorspelbaarder worden. De co-makers spelen hierin een belangrijke rol.

Terug naar overzicht